Luft/vattenvärmepumparAircon

En luft/vattenvärmepump det perfekta alternativet för dig som vill ha en effektiv värmekälla utan att behöva borra efter värme. Luft/vattenvärmepumpar sänker dina uppvärmningskostnader med upp till tre fjärdedelar utan att kapaciteten på värmepumpen påverkas.

Luftvärmepumpen minskar ditt värmespill

En luft/vattenvärmepump producerar både värme och varmvatten. Du placerar värmepumpen inomhus eller utomhus i ditt hem, vilket gör att luften omkring dig tas tillvara på och ger effektiv värme ner till så låg temperatur som -20°C. Att värma upp ditt hus på bästa sätt behöver inte vara svårare än så.

EcoDan och HudoboxEcodan och Hydrobox

Om du redan har en befintlig vattentank som du vill behålla kan du ansluta en Hydrobox till denna som innehåller Ecodan Next Generations alla fördelar.

Ecodan Next Generation är utrustat med den steglösa inverterteknologin, inklusive den nya, egenutvecklade tanken. Denna helt nya styrteknik innebär stora energibesparingar för husägaren eftersom Ecodan Next Generation behöver mindre energi än andra system för att värma upp huset.

Det kompletta systemet är helt utvecklat vid Mitsubishi Electrics egna anläggningar i Japan vilket garanterar högsta kvalitet in i minsta detalj.

Ecodan Next Generation finns i flera olika utföranden och storlekar vilket gör att du kan göra det optimala valet för just ditt hus.

Innerdelen är inte mer än 1,6 meter hög men är trots detta utrustad med en beredare som rymmer 200 liter vatten. Tack vare att Ecodan Next Generation är liten och kompakt så är den enkel att installera i alla sorters byggnader.

Ecodan Next Generation sparar pengar, energi och är skonsam mot miljön.

Vattenoptimerad värmeteknik

Ecodan Next Generation är utrustad med en unik, patenterad slingtankteknologi som gör att vattenuppvärmningen i tanken maximeras för högsta möjliga energieffektivitet.

Simultan uppvärmning

Till skillnad från många andra system på marknaden kan Ecodan Next Generation utrustas för samtidig värmedrift och varmvattenproduktion.

Lätt att anpassa när du inte är hemma

Om du ska resa bort trycker du bara på symbolen med en resväska, varpå inställningarna anpassas för att ingen kommer vistas i huset, värmepumpen tillverkar endast värme till radiatorer/golvvärme, ingen onödig produktion av tappvarmvatten görs.

Möjlighet att ansluta solfångare och andra värmekällor

Stora besparingar kan göras om man installerar solfångare på lämplig plats. Ecodan Next Generation är självklart förberedd för anslutning av solfångare eller annan extern värmekälla.

Kraftfull Zubadan-teknik

Ett par av modellerna i Ecodan Next Generation-serien är utrustade med Mitsubishi Electrics unika Zubadan-teknik som ger snabbare och kraftfullare uppvärmning, något som stora hus eller hus i extremt kalla miljöer har stor nytta av. (Gäller modellerna PUHZ-HW112 och PUHZ-HRP100.)

Intelligent värmeanpassning

Ecodan anpassar sig automatiskt efter tillfälliga yttre samt inre faktorer och drar nytta av exempelvis solljus, för att hålla din energiförbrukning på så låg nivå som möjligt. Detta gör att din valda inomhustemperatur alltid ligger på rätt gradantal, med lägsta möjliga vattentemperatur i värmesystemet för bästa besparing.

Trådlös styrningTrådlös styrning EcoDon

Ecodan Next Generation är utrustad med en lättnavigerad manöverpanel, men som tillval kan du även välja fjärrkontroll med tillhörande trådlösa givare som gör att du kan styra systemet från till exempel vardagsrummet.

Egenutvecklad värmetank

Den är kompakt, men tack vare en ny unik slingtankteknologi görs inget avkall på volymen. Slingan värmer vattnet effektivt och är tillverkad med en rostfri speciallegering.

Patenterad teknik

Mitsubishi Electrics egenutvecklade inverterteknologi arbetar steglöst i hela systemet och gör Ecodan Next Generation till det smarta valet för alla hus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Richard Jönsson 0410-43 222