Frånluftsvärmepumpar

50i frånluftsbooster

Frånluftsvärme är en typ av återvinning, du återanvänder den varmluft som egentligen skulle ha ventilerats ut ur huset. I gengäld får du ett komplett värmesystem som även ger riktigt varmt tappvarmvatten i kranen.

Du ställer själv in vilken temperatur du vill ha, så ser systemet till att du får maximal effekt till bäst pris. Sedan sköter värmepumpen resten; den värmer, ventilerar, ger tappvatten och sparar energi i ditt hus. Enklare än så kan det inte bli. 

50i Frånluftsbooster

Med Mitsubishi Electric PUHZ W50 kan villaägare med frånluftsvärmepumpar enkelt sänka sin energiförbrukning.

Dockad till det befintliga värmesystemet kan Booster paket FLB 50i tillföra den extra värmekapacitet som annars elpatronen i frånluftsvärmepumpen skulle gjort. Detta innebär en stor besparingsmöjlighet för villaägaren. FLB 50i arbetar automatiskt och steglöst mellan 1-5 kW värmekapacitet och parallelt med den befintliga frånluftsvärmepumpen/utomhustemperaturen. 

Beskrivning frånluftsbooster

FLB 501 kan installeras till de flesta frånluftsvärmepumparna på marknaden. I utomhusdelen sitter fabriksmonterad värmeväxlare som ansluts med vattenrör till befintlig frånluftsvärmepump.

Tre identiska nyproducerade villor (137m2) på Adlerfeltdsgatan i Stockholm jämfördes.
Tidspersioden var 31/11-09 - 1/5-10 alltså under den kallaste vintern i området på mycket länge. Medeltemperaturen under perioden var -0.8°C.
Samtliga fastigheter hade ny frånluftsvärmepump.
Fastighet nr: 33 utrustades med boosterpaket FLB 50i. Besparingen blev otroliga 4.200 - 5.500 kW/h på 5 månader under denna period jämfört med de andra fastigheterna.
Hushållen nr:39 och nr:33 bestod av 2 vuxna och två barn. Hushåll nr:37 bestod av 2 vuxna. Frånluftsvärmepump diagram

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Richard Jönsson 0410-43 222