ECOScience logo

Solvärme banner

Solvärme

Solen är en naturlig, miljövänlig och kostnadsfri energikälla.
Dags att ta ditt ansvar för dina barns framtida miljö!

Det är tack vare solenergin som det finns liv på jorden.

Detta skall vi självklart ta vara på!

Solenergi kallas den energi som alstras från solen och är en av de energiformer som klassas som förnybar Det är ett miljövänligt val då den en avger minimalt med utsläpp vid produktion och inga utsläpp alls vid drift. Solvärme är ett samlingsnamn för den teknik som omvandlar solens strålningsenergi till värme. Solvärme innebär att solen används för uppvärmning

J2 center erbjuder nu även solvärme från ECOScience.
ECOScience sätter ny standard för energihantering i ditt hem. Detta uppnås genom effektiv energiförvaring och optimal användning av tillkopplade energikällor som t.ex. sol, värmepump, fastbränsle. ECOscience prioriterar alltid den för tillfället mest effektiva energikällan.

ECOScience produktfilosofi är att erbjuda användaren en kombination av design anpassad för det moderna hemmet, excellent energieffektivitet och övertygande funktionalitet.ECOScience kombinerar helt återvinningsbara, lättviktsmaterial med en kompakt design. Systemet erbjuder expansionsmöjligheter via modultänk

Touch screen ECOScience kan anslutas till alla energikällor som exempelvis solvärme, värmepumpar, fastbränsle, fjärrvärme och naturligtvis även till traditionella uppvärmningssystem.

ECOScience är enkel att använda. Alla funktioner kan bekvämt nås och övervakas via ”Touch Screen” panelen i färg.Den tidlösa designen gör energicentret till ett attraktivt blickfång i ditt hem.

Energicentret balanserar energikällorna från energianvändarna och styr allt på effektivast möjliga sätt.

Illustrtation över systemet

Spjutspets inom energieffektivitet

Upp till 40 procent mer effektivitet än andra system på dagens marknad är möjligt via den patentsökta designen.

Fördelaktig viktminskning

60 procent lägre vikt har en direkt påverkan på transport, hanterings samt installationskostnaderna. SAG.s världsledande kunskaper inom aluminium har skapat förutsättningar för ett kostandsneutralt alternativ till stål tankar.

Platsbesparing

ECOScience fordrar 30 procent mindre golvyta på grund av det volymoptimerade tvärsnittet. Detta uppnås via den semirektangulära grundformen, effektiv isolering av expanderad polypropylen (EPP) och en i övrigt kompakt design.

Naturligt ekovänlig

ECOScience erbjuder eko-vänliga och hållbara produkter tillverkade i helt återvinningsbara material som exempelvis aluminium och EPP-isolering. Minskade

Praktisk plug-and-play

50 procent kortare installationstid har skapats via plug-and-play teknik. Uppstart av systemet sker via en förprogrammerad uppstarts sekvens

Modulsystem

Systemtank och bufferttankar.

En eller flera bufferttankar kan enkelt anslutas till systemet för att skapa större volym. Systemtanken styr bufferttankarna och modulen för laddning/urladdning med integrerad datakommunikation.
Alla bufferttankar följer utseendet för systemtankarna för att på så sätt skapa rätt helhet i hemmet

Modulsystem, systemtank och buffertankar

Beprövad kvalitet

P-mörknings symbolenP-märkning är ett certifikat som ges ut av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Certifikatet bygger på ett antal produktkrav som måste uppfyllas (energieffektivitet, säkerhet, dokumentation, kvalitet). ECOScience system och bufferttankar är dom första i världen som har lyckats erhålla P-märkning.

Läs mer i ECOScience broschyr>>

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Richard Jönsson 0410-43 222